en

en-Sarrance - Borce

15/05/2017

Dag 5: Sarrance naar Borce ongeveer 28,5 km.

Afgelopen nacht geslapen op de kamer met een jonge mensen op de kamer, Patrick & Lisa uit de Ierse Republiek met z'n drie├źn op een redelijk ruime vierpersoonskamer.

Ik zit nu in een cafe in Borce, erg gezellig, mijn achterstallig onderhoud aan dit blog bij te werken omdat ik hier nu wel WiFi heb!

Op de televisie gaat het alleen maar over de presidentsverkiezingen van vandaag en men is in afwachting van de eerste voorspellingen. Wat mij opvalt is dat, terwijl er allemaal jonge mensen aanwezig zijn, er een grote weerstand is tegen de huidige politiek. Men wijst de huidige politieke elite in grote getale af en willen er eigenlijk niets mee te maken hebben. Echter reageren ze wel allemaal op wat ze op de TV zien!

Wederom een mooie dag en na de lange en zware wandeling van gisteren, nu opgelopen met Patrick & Lisa de hele dag en dat is toch wel een stuk gezelliger dan de hele dag in je eentje. Na mijn (geestelijke) ervaring van gisteren op de weg van Conte naar Sarrance besloten om voorlopig aansluiting te zoeken

De wandeling was goed te doen en ook vandaag weer door een prachtig landschap. We hebben diversen keren gerust waarbij het heerlijk is als je na verloop van tijd je de voeten in een beek met ijskoud water kunt laten afkoelen. Dit keer minder gevaarlijke voetpaden maar ook meer over de wegen gewandeld. Ondanks alle aanwijzingen en een Garmin aan de rugzak hebben we het toch nog klaar gespeeld om fout te lopen. Wrs teveel lopen kletsen en de signalen gemist.

Je kunt wel merken dat we meer in het bergachtig gebied lopen want zo langzamerhand lopen we nu op een hoogte van bijna 600 m waar we vanmorgen nog op ruim 300 m zaten.

In Borce een auberge gevonden en daar gedoucht en gegeten, Patrick heeft gekookt en ik de afwas gedaan. Hier in Borce slapen we met 6 personen op een 10 persoons slaapzaal, ik had het geluk niemand boven me te hebben en dan is extra ruimte wel even lekker om je spullen uit te stallen. De ruimte was ook best groot en dan is het ook niet meteen zo benauwd/warm. Wat mij wel verbaasd is dat ramen nauwelijks opengezet worden in de nacht. Er zijn altijd wel mensen die het raam dicht willen hebben ivm koude of iets dergelijks.

Morgen een zware etappe van Borce naar de Col du Somport, 17 km lengte en stijgen van 600m naar 1600m hoogte. Besloten om de rugzakken vooruit te sturen waardoor we lichter kunnen lopen. Ben zeer benieuwd!!!!

Vraag van de dag!

Wat hoop je nooit te vergeten?

Eigenlijk zijn dat natuurlijk de vele indrukken die je opdoet, echter het belangrijkste zijn toch wel de ontmoetingen die je hebt met mensen. Beleving en gevoel laten zich moeilijk vastleggen in beeld.

Beelden van Borce en omgeving, je moet even de kletsende Fransoos voorbij om de mooie beelden te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=3ZBVXStjoJI