Santiago - Ponte Ferreira

Dag 19

maandag 10 oktober 2022, A Ulloa, Spanje

De dag begon lekker vroeg rond 7.00 uur, na een vlug ontbijt in San Martin Pinario op weg naar het busstation waar we Tina & Mike zouden ontmoeten. Tina & Mike zijn vrienden uit Duitsland met wie Sheila & Bob in 2019 ook een gedeelte van de Camino hebben gelopen. Zij zijn speciaal voor hen naar Santiago gekomen om dan samen verder naar Porto te gaan en daar nog 1 dag samen door te brengen.
Met nog 1 keer achterlangs de kathedraal gelopen te hebben op weg en dan zie je meteen dat de stad er weer schoon en klaar bij ligt om de toeristen en pelgrims te ontvangen.
De schoonmakers ter dienst doen de laatste opruimwerkzaamheden en de eerste bedelaars zitten alweer in hun positie.
Zelfs de kathedraal is om 7.30 uur al open om de 1ste bezoekers te ontvangen.
Na een wandeling van ruim 25 min. kwamen we aan bij het busstation alwaar Tina & Mike al op ons zaten op te wachten. Natuurlijk een hartelijke begroeting en een uitwisseling van wetenswaardigheden volgde.
Zelf heb ik daar, na een uur,  op het busstation afscheid genomen van hen daar ik zelf naar Ria & Ton ga in Ponte Ferreira.
Afscheid is toch wel emotioneel want wie weet is dit wel de laatste keer dat je elkaar nog ziet. De wetenschap dat Bob ongeneselijk ziek is en alleen nog met chemo zijn leven met telkens 3 maanden inhoud kan geven maakt het extra emotioneel!
In de bus werd het al snel duidelijk dat het vandaag geen mooie dag zou worden, mist hing laag over het land en dit werd erger naar mate we in hogere sferen belanden.      Op sommige plaatsen was het zicht minder dan 100 m zicht.
In Palas de Rei aangekomen, rond 10.30:uur, eerst maar even ontbeten voordat ik de wandeling begon naar Ponte Ferreira.
Deze wandeling was ongeveer 12 km lang en ging voornamelijk over asfaltwegen wat natuurlijk heel makkelijk loopt. Wel iets meer up en down maar ook niet echt super hoog.
Rond 13.45 uur aangekomen in de herberg waarbij Ria net de 1ste pelgrim verwelkomde.
Ria & Ton, vrienden uit Amsterdam, runnen daar een herberg aan de Camino Primitivo, ik ben al eerder bij hen geweest dus misschien voor de oplettende lezer een herhaling van de feiten🤗.
Hartelijk verwelkomt en meteen natuurlijk wetenswaardigheden uitwisselen.
Ton kwam rond 15.30 uur binnen na zijn middagdutje, hij verzorgd iedere dag het ontbijt vanaf 7.00 uur, dat betekend dus iedere dag echt vroeg op. En de dagen in een herberg zijn lang dus je moet ook je rustmomenten pakken als het kan!
De groep pelgrims die ze vandaag onderdak boden was divers in leeftijd, nationaliteit en karakter en dat komt heel mooi uit tijdens het gemeenschappelijke diner. De 1 is stil daar de ander veel te vertellen heeft.
Iedereen heeft zo haar/zijn eigen verhaal en dat is mooi om aan te horen.
Ik was de enige vreemde eend in de bijt want waar kwam ik zo plotseling vandaar? niemand had mij eerder gezien op de Camino!
Enige uitleg was natuurlijk wel nodig en dan is het goed ook maar ook meteen nieuwsgierig hoe de Camino Portugese is, gelukkig kon ik dat meteen vertellen.
Vanavond laat, na weer een heerlijke vegetarische maaltijd van Ria, hebben we nog even gezellig buiten gezeten hoewel het ook wel kil wordt en zeker vochtig.
Nu 00.30 uur hoor ik het regenen op mijn private room, de caravan, en is het om mij heen al een poosje erg rustig natuurlijk niet eerder dan dat ik mijn dagelijks contact met Willy had gehad🤗.
Morgen een dag hier bij de herberg, even terug naar Pals de Rei voor boodschappen en zien hoe last de bus gaat naar Santiago as dinsdag vanuit daar.


Camino Portugués Startpagina

Foto's van de Dag

Ponte Ferreira - Zaandam