On The Road Again

Camino San Salvador 2021

De Camino San Salvador gaat van León naar Oviedo, een pad van 123 km. Misschien relatief kort maar daarom niet minder makkelijk of mooi. De Camino San Salvador is volgens zeggen een van de meest bergachtige met hoogtes tot 1600 m. Het symbool voor de camino is het Crucero de San Salvador en staat op de Romero, een berg van 1448 meter. Toch is dit niet het hoogste punt van de camino. Dat ligt even verder op de Canto la Tusa (1572 meter). Het Massief van Ubiña heeft 60 toppen van meer dan 2000 meter. Mooie uitzichten zijn dus gegarandeerd wanneer het weer meezit.
De etappe van Poladura de la Terra naar Pajares of zoals wij naar Llane de Somerón wordt door kenners gezien als een van de meest mythische etappes van alle camino te vergelijken met de etappes door de meseta en de etappe op de Primitivo de Hospitalero route.
Het weer speelt een belangrijke rol in het lopen op deze route en de bergen kunnen soms verraderlijk zijn maar ook van een bijzondere schoonheid.

De afwisseling van de route is groot de eerste dagen loop je door verlaten gebieden en kom je zelden iemand tegen, gelukkig zijn de etappes wel aan het einde van ieder dag voorzien van goede overnachtingsplekken. Meer noordelijk komen we meer bebouwing tegen en gaan we meer zien van de diversiteit in gebouwen en historie
Op het eindpunt, de gezellige stad Oviedo, is een bezoek aan de kathedraal zeker de moeite. De Santa Iglesia Basílica Catedral Metropolitana de San Salvador werd gebouwd van de 14de tot de 16de eeuw.
Camino San Salvador is een mooie, zware en eenzame camino die je niet alleen moet gaan lopen!

Vorige keren op mijn camino sloot ik ieder dag af met een vraag die ik dan zelf beantwoorde, dit keer ga ik ieder dag afsluiten met een citaat.

Op YouTube staat een prachtige film van Efrén Gonzáles over de Camino San Salvador zeker het bekijken waard en inspirerend, zeker de moeite waard van het bekijken!
Ik hoop dat ik jullie niet weg jaag van mijn site met deze link want dat zou jammer zijn!

On the road again introduction

The Road to León

Day 1: León - La Robla

Day 2: La Robla - Poladura de la Tercia

Day 3: Poladura de la Tercia - Llanos de Someron

Day 4: Llanos de Someron - Pola de Lena

Day 5: Pola de Lena - Mieres del Camino

Day 6: Mieres del Camino - Oviedo

           Camino Primitivo