Startpagina

CF met Abel & Christiaan

Introductie

In navolging van Valentijn van vorig jaar dit keer met 2 van mijn andere kleinzoons op pad. De jongens weten niet beter dat als zij in groep 8 zitten van de basisschool wij de camino gaan lopen in de meivakantie.
Zoals ik al eerder heb aangegeven is dit voor hen een mooi moment om een volgende stap te gaan maken in hun leven. De laatste dagen op de basisschool en na de vakantie een nieuwe grote stap in hun verdere ontwikkeling.
Hoe mooi is het dan om deze reis ook te zien in het verder verdiepen van de band met je kleinkinderen en hen de  camino te laten ervaren als een andere vorm van "vakantie".
Het zal een andere reis worden dan die van vorig jaar want de jongens hebben nu elkaar en ben ik meer de reisbegeleider.
Ook nu weer ben ik een spreadsheet pelgrim geworden en heb alles al voorbereid en geregeld, de reis is uitgestippeld en de tickets gekocht. Ik wil geen risico's lopen met de jongens daar zijn ze allebei nog te jong voor, 11 jaar.

De reis gaat beginnen op 1 mei en duurt 10 dagen in totaal. De eerste dag is best al pittig en zal geheel in het teken van reizen staan want ik wil graag in 1 dag op de plaats van bestemming, Tricastela, aankomen en dat viel niet mee in de planning. Uiteindelijk ben ik maar gegaan voor de iets kostbaardere oplossing door met de taxi van Santiago naar Tricastela te gaan.

De voorbereiding

Dag 1: Zaandam  - Tricastela

Dag 2: Tricastela - Sarria

Dag 3: Sarria - Villacha

Dag 4: Villacha - Eirexe

Dag 5: Eiexe - Merida

Dag 6: Merida - Arzura

Dag 7: Arzua - Pedrouzo

Dag 8: Pedrouzo - Santiago

Dag 9: Santiago de Compostela

Dag 10: Santiago - Zaandam