Verslag Dag 4

Redondela - Pontevedra

Maandag 01 mei 2023, Pontevedra

De 1ste nacht in een herberg voor Valentijn en dat is hem niet tegengevallen🙂

Als het zover is dat iedereen gaat slapen beginnen de nachtgeluiden los te komen. Van dit alles heeft V niet veel meegekregen anders dan in het begin voor hij in slaap viel. Hij heeft prima geslapen en werd vanmorgen pas wakker omdat ik hem wekte. Inmiddels was iedereen al weg of aan het inpakken. Als laatste kwam Valentijn zijn bed uit, hij had heerlijk geslapen🙂

Het weer was al mooi toen wij om 8.30 uur de herberg verlieten, het was niet druk op de weg. Na een klein uur ontbeten in Cesantes, ongeveer 4 km onder de voeten, en daar ontmoeten we het echtpaar uit Uitgeest van de 1ste dag en Josien uit de herberg. Ontbijt deze keer een lekkere verse grote chocolade croissant met verse sinaasappelsap. Gezellig even zitten kletsen en daar zagen we hordes pelgrims voorbij komen bijna in kolonne.

Het terrein is hier veel geaccidenteerder dus meer klimmen wat Valentijn goed af gaat.

In Arcade kwamen we Josien weer tegen en zijn we samen door het dorp gelopen. In Arcade ligt een oude Romeinse brug, Ponte Sompoio, die ons over de Verdugo rivier brengt. Een prachtige plek voor de mooie fotomomenten.

Na Arcade begint de lange reis naar Pontevedra zonder veel voorzieningen en dat geeft mensen weer inspiratie om iets te beginnen langs het pad wat voor de pelgrim een welkome versnapering brengt.

We werden ook nog ingehaald ruiters te paard die op dat moment op een zeer slecht pad liepen van grote rotsblokken. De paarden liepen daar probleemloos overheen. Voor ons was dat veel meer zwoegen. Blijft toch wel bijzonder om te zien met welk schijnbaar gemak de paarden hun weg zoeken over dit zeer ongelijke pad. Is natuurlijk best imposant als een paard zo dicht langs je heen gaat en je echt tegen het paard op kijkt!

Het laatste stuk naar Pontevedra liepen we door een bosrijkgebied langs een riviertje en dan is het dus alleen maar dalen en dat is wel zo prettig🙂. Je komt Pontevedra binnen onder een viaduct met mooie streetart wat nog onaangetast is.

In Pontevedra kom je aan in het nieuwe gedeelte van de stad en loop je door een lange straat met aan weerszijde appartementen gebouwen. Hier ook het hostel, Urban hostel, waar ik vorig jaar geslapen heb maar dit keer wilde vermijden om meer in het oude centrum te verblijven. Eerst iets gedronken alvorens naar ons pension te gaan wat aan de rand van het historisch centrum ligt nabij het klooster van Santa Clara. Hoewel het pas 13.30 uur was konden we hier niet meer iets te eten krijgen, dit werd een beetje goed gemaakt door de grote tapas die we bij ons drankje kregen🙂.
Bij het pension werden we heel prettig ontvangen en de kamer is ook prima, helaas geen wasmachine voor de gasten dus maar even een handwasje gedaan.

Na een lekkere douche, even gerust de stad in om toch iets te zien van de binnenstad. We zijn door de stad gedwaald en natuurlijk mag een ijsje dan niet ontbreken. Het bleek dat we, door het zig zag door de stad te lopen, nog 4 km aan de wandeling hadden toegevoegd en daarmee kwam voor ons de teller op ruim 27 km te staan voor de dag🙂!

Helaas gaan de restaurants hier pas rond 20.00 uur open dus weer even terug naar het pension om later op de avond te gaan dineren in het gedeelte achter een plein met veel kleine eethuisje. Lekker buiten op straat waarbij de mensen soms rakelings langs je bord lopen. Het tapasstraatje zoals werd gezegd trekt veel mensen en dit keer hebben we een extra schaal met "groente" besteld om toch de nodige vitamine binnen te krijgen.

Tegen 22.00 uur weer terug en de was van hedenmiddag is nog niet droog dus nu maar hopen dat het vannacht droogt.

Vandaag weer een super Valentijn bezig gezien, wat ben ik trots op dit knulletje🙂!

                      Startpagina                      CP & Valentijn


Foto's van de Dag

                    Dag 5:                             Pontevedra - Almenteiro