Asfalt, auto's en schoonheid

Itero de la Vegas - Villarmentero de Campos 

Het lange pad

Na de marathon van de vorige dag is het goed om even op adem te komen om krachten te verzamelen en de wonden te helen. De wandelaar wacht bij het vertrek uit Frómista een lang, goed aangelegd wandelpad dat evenwijdig aan de autoweg voortgaat langs de eindeloze horizon van Palencia. U komt door dorpen waar niemand lijkt te wonen, op welk tijdstip u er komt. Het is een recht toe recht aan landschap zonder enige opsmuk, dat laat zien wat het is, helemaal vlak! In de vorige etappes moesten ter bergen worden beklommen en afdalingen gemaakt en is er gelopen over allerlei soorten ondergrond. Op de hoogvlakte van Palencia moet de wandelaar alles op alles zetten om de eentonigheid te overwinnen van een doel dat steeds te ver is. Een eindpunt dat als een luchtspiegeling dichtbij lijkt maar dan in de middaghitte oplost in het niets. Sinds het vertrek was er nooit zo weinig schaduw en dus is vroeg opstaan voor deze etappe een must!

Dag 12, vrijdag 11 mei 2018
Het is misschien een beetje eentonig maar het is wel genieten hier!
Helaas was er gisteren geen Wifi dus nu maar twee dagen beschrijven eer ik anders de dagen door elkaar ga halen.
Gelopen van Itero de la Vega naar Villarmentero de Campos afstand 26km.
Vertrokken rond 8.00 uur, onze Braziliaanse kamergenoten waren al om 5.30 uur opgestaan😬. Je wordt toch wakker dus kort nachtje.
Het was een koude nacht, 2 gr dus een beetje afzien.
Samen met Hyun Ju weer op pad😁 na 8 km in Boadilla del Camino tijd voor koffie in een heel leuke herberg met veel kunst, in de herberg, tuin en aan de buiten muren. Vlakbij op de Iglesia Santa Maria stonden veel ooievaars die een nest hadden op de kerk. Je ziet in de omgeving heel veel ooievaars nestelen. In dit dorp staat achter deze kerk een zuil uit de 15e eeuw die het rechtsgebied aangeeft, el rollo juridiccional de Castilla
Langs langs het Canale de Castillia gelopen waardoor we in een vlak landschap hebben gelopen wat niet echt vervelend is en herkenbaar natuurlijk.
We kwamen uit in Fromista wat een iets grotere plaats is met een prachtig gerestaureerde kerk. Hier een ijsje gegeten en inkopen gedaan om te eten onderweg. Het Canale de Castilia heeft even buiten het dorp een verval van ongeveer 15 m in de vorm van een watertrap wat je bij ons niet vaak ziet, toch wel een beetje bijzonder!
Buiten Fromista loop je naast de weg naar Carrion de los Condos, een lange rechte weg met redelijk druk autoverkeer, beetje jammer om hier te lopen maar ook dat is de Camino😂.
Helaas lag onze herberg niet op de alternatieve route dus moesten wij wel op deze weg blijven die ons zou brengen naar Revenga de Campos. Hier hebben we in een verlaten dorp het enige café kunnen vinden wat nog maar 2 weken open was, een geluk voor ons dus. Het café werd gerund door een erg aardige Moldavische die ons erg behulpzaam was.
Na een stop van 3/4 uur was het nog maar 3 km naar onze bestemming van de dag Villarmentero de Campos.
Hier werden we erg vriendelijk ontvangen door de hospitaleros en kregen we een bed in een 10 persoons ruime kamer. De herberg bevind zich aan de rand van het dorp en heeft erg veel ruimte rond het huis wat voor de afwisseling erg leuk is.
Zoals iedere middag bereid je je meteen voor op de volgende momenten dus: elektrische apparaten opladen, douchen, kleding wassen en drogen, bed installeren en als alles dan gedaan is tijd voor een grote Radler en Willy bellen😁.
Meestal is het diner rond 19.00 uur en dit keer niet anders en wat al gezegd werd door andere pelgrims het eten was prima en veel en dat voor €10,=😊. Die Fransen kunnen wel koken.
In de avond nog even een oversteek gemaakt naar de gesloten kerk waar net op dat moment een prachtige regenboog verscheen.
Later op de avond nog met een oudere Amerikaanse en een Koreaans echtpaar gesproken interessant en leuk.
Rond 22.00 uur naar bed met boven mij een Koreaanse die laat was binnen gekomen.
Vandaag dus een iets mindere wandeling qua omgeving in zijn totaliteit maar wel mooi wandelweer en nog steeds met Hyun Ju Min😃.

De vraag van de Dag

Waar ben je trots op?

Trots is misschien een groot woord maar het gegeven dat deze Camino mij eigenlijk best makkelijk is afgegaan. Geen echte problemen gekend in fysiek opzicht en 1 klein blaartje als trofee!

Facebook berichten

Tekst hier invullen...