Glooiende vlaktes in Palencia

 Calzadilla de La Cuerza - Sahagun

Na de eenzaamheid van de weg naar Calzadille de la Cuerza de volgende etappe nog wel in verlaten landschappen maar de eenzaamheid is verdwenen. De twee droeve lemen zielen, Lédigos en Terradillos passeren we zonder enig merkbaar effect. Bij het achterlaten van Terradillos zien we de horizontale lijn aan de horizon weer terugkomen en deze overheesrt het landschap met vergezichten en wuivende grassen. Met de snelweg, waar we paralel aan lopen, op oogafstand verlaten we Palencia en betreden de gronden van de provincie León met Sahagun als eerste plaats van enige importantie.

Dag 14, zondag 13 mei 2018
Zondag in Spanje merk je daar wat van als je zoals wij aan het wandelen zijn? Het stiller is op de weg, er gebeurd minder op het land en in de dorpjes waar we doorheen gaan is het ook rustiger.
Zondag, vandaag dus Moederdag en gelukkig zijn D & D dit niet vegeten, dus voor mij ook een mooie gedachten😄.
Vanmorgen om 06.00 uur als naast bed, niet geheel vrijwillig maar dat geeft niet want de zon zien opkomen boven het Spaanse land is ook heel mooi!

Vertrokken rond 7.45 uur, Hyung Ju was al vertrokken en ik zag haar weer in Ledigos toen ik een café binnen ging om te ontbijten. Zij had veel last van haar voet en vertrok weer toen ik pas binnen kwam. Na een rustig ontbijt ging ik na ongeveer 45 minuten verder en nam ik de alternatieve route naar Terradillos de Templarios, een route die net als daarvoor langs de weg liep. Hier een stempel gehaald en verder naar Sahagún. 

Hoewel ik sneller loop dan Hyung Ju heb ik haar niet ingehaald. Halverwege nog een glas sinaasappelsap gedronken in een herberg maar ook nu kwam ze niet voorbij. Veder maar weer en bij en schattig kerkje voor Sahagún zat Steward die gelijk met ons in Ledigos in het café zat en die Hyung Ju niet meer had gezien terwijl hij gelijk met haar was weggegaan. Een beetje ongerust besloten om daar te wachten.

Na ongeveer 1 uur kwam ze daar aangestrompeld, ze had erg veel last van haar linker voet. Ze was bijna boos dat ik op haar gewacht had want ze wilde mij niet tot last zijn😩.
Samen zijn we verder gelopen tot onze bestemming in Sahagún waar we herberg Vitoria vonden welke is gevestigd in een nieuw gebouw met een hotel erbij en naast de oude stierenvechters arena die nog steeds in gebruik is. Ik zag later in León aanplakbiljetten op bussen over het feest in Sahagún waarbij het stierenvechten centraal stond.

Hier ontdekte Hyun Ju dat zij haar camera had verloren en in alle staten was zij aan het zoeken. Ik wist haast zeker dat zij hem verloren had op onze ontmoetingsplaats maar daar wilde zij niets van weten. Uiteindelijk nam zij mijn advies aan om met een taxi naar die plaats te gaan.
Inmiddels was ik al geheel geïnstalleerd en zat ik in een " Irish pub" met Paul een Ier die ik al eerder had ontmoet te kletsen toen ik Hyung Ju voorbij zag lopen. Ik haar binnen geroepen en met een brede glimlach vertelde zij dat ze het fototoestel had gevonden😁. Eind goed al goed! Ze verliet al snel na drankje het café en ging weer terug naar de herberg om zich te installeren en op te frissen. In de pub hing een poster met uitspraken van Ierse schrijvers en Paul attendeerde mij op een uitspraak die hij vond wel bij mij paste nl. "Perhaps my best years are gone. When there was a chance of happiness. But I wouldn't want them back. Not with the fire in me now. No, I wouldn't want them back". (Samuel Beckett). Ik vind dat eigenlijk wel een mooie uitspraak hoewel wij dat natuurlijk altijd zouden willen veranderen in "met wat ik nu weet zou ik dat wel willen". Ook aan deze ontmoeting komt weer een einde en Paul heb ik later in León weer gezien en ook daar hebben we nog een biertje genomen.

De avond doorgebracht in de auberge waar we gegeten hebben in het hotel en waar we voor onze €12,= waar hebben gekregen😄. Heerlijk gegeten en ruim voldoende in aanvullen van wijn en brood.

Inmiddels is het 22.20 uur en zit ik hier in het donker mijn blog bij te werken, het licht ging om 22.00 uur uit en werd ik verdreven naar de keuken waar men geen last heeft van mij en waar nog persoon aan het werk was achter zijn laptop.
Vandaag dus lang alleen gelopen en dat gaat ook morgen zo zijn want Hyung Ju wil niet zo ver lopen ivm haar voet. Onze wegen gaan dus scheiden, heel jammer!
Morgen een afstand van ruim 30 km omdat de herbergen allemaal vol zitten in de plaats die eerder komt. Een mede-pelgrim uit Venezuela heeft voor mij een bed gereserveerd in Reliegos.

 Nu nog maar even voldoen aan het beeld en het laatste glas wijn leegdrinken😁. 

Facebook berichten