León - Zaandam

Weer op huis aan en dat is goed!

Dit keer geen introductietekst van wat te zien of wat we mogen verwachten maar toch nog een schriftelijke weergave van mijn laatste dag op deze 2e Camino.

Ik had mij gisteren al redelijk voorbereid op mijn vertrek dus het inpakken van de rugzak ging vrij vlot en ik zat zo rond 08.30 uur al in de ontbijtzaal waar net alle Hollanders en Spanjaarden zich aan het klaarmaken voor een nieuwe dag en dat gaat gepaard met veel drukte als ruim 80 man wil koffie drinken en ontbijten.

Ik vond een plaatsje in een aprte ruimte dus dat was wel prettig, ontbeten en weer naar de kamer om de spullen te pakken en uit te checken uit het hotel.

De bus zou om 10.30 uur vertrekken van het busstation wat op ongeveer 15 minuten lopen van het hotel ligt, dus op mijn gemak daar heen gelopen en een kopje koffie genomen nu het nog kon. Keurig op tijd vertrok de bus en op het afgesproken tijdstip arriveerden we op het vliegveld van Madrid. Onderweg veel zitten internetten en natuurlijk ook de omgeving in de gaten gehouden. Je gaat dwars door het midden van Spanje en de grote leegtes zie je dan natuurlijk ook, Spanje is best een groot land!

Op het vliegtuig moest ik eerst een ander bus pakken want het vliegtuig vertrok van een ander gedeelte van het vliegveld en toen ik daar eenmaal aangekomen was en mijzelf in de spiegel zag mistte ik mijn hoed! Ik had de hoed laten liggen in de bus die ondertussen alweer opweg was naar León. Ik had tijd genoeg want het vliegtuig zou pas rond 18.00 uur vertrekken en in de tussentijd heb ik getracht om in verbinding te komen met de servicedesk van de busmaatschappi en dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Als ik al contact met hen kreeg sprak ik met iemand die geen Engels sprak en de bereidheid om mij door te verbinden met iemand die dat wel kon was afwezig. Uiteindelijk ontmoette ik een jonge Spanjaard die naar Amsterdam ging en die voor mij heeft gebeld, wat ook weer een uur duurde en mijn gegevens heeft achtergelaten. Met de mededeling dat ik met 1 week gebeld zou worden werd het gesprek beeindigd. je kunt natuurlijk wel bedenken dat ik nooit teruggebeld ben!

De terugvlucht verliep probleemloos en op Schiphol moets ik maar 20 miuten wachten op mijn bagage. Ik zou de trein nemen naar huis en had mij daar helemaal op ingesteld dus je kunt bedenken dat de verrassing groot was toen ik Willy & Daniëlle bij de aankomsthal aantrof. Toch wel lekker zo vervoerd te worden hoewel de trein ook goed zijn geweest prefereer ik toch dit!

Weer thuis zat deze trip er weer op en met de nodig verhalen op zak en vol van vreugde kan ik terug kijken op een mooie 2e Camino!!

Weer thuis begint het grote plakken en knippen in mijn hoeveelheid foto's en films om het tot een presenteerbaar geheel te maken, hoop dat dit een beetje gelukt is!

De vraag van de Dag

Als je nu terugdenkt aan de reis, welk gevoel komt er dan bij je op?

Een grote tevredenheid en een warm gevoel. 

De mooie ontmoetingen met vooral veel jongere mensen zijn heel waardevol, ik heb heel leuke en mooie gesprekken gevoerd, het lopen met Hyun Ju gaf veel blijdschap en de gesprekken met de Koreaanse jongens was ronduit verbazingwekkend, ik daar veel van geleerd!

Het alleen gaan kent nadelige kanten maar de flexibiliteit die het ook geeft is heerlijk! Nu moet het wel gezegd worden dat de Camino Frances vele malen drukker wordt belopen dan de Camino Aragones dus in dat opzicht ontmoet je ook veel meer mensen en dus ook de kans op leuke ontmoetingen veel groter is. 

Maar 1 ding staat voor nu alweer vast, volgend jaar gaan we verder en dan zal het wel weer anders zijn dan afgelopen 2 x.