Meet and greet...

Caminoman

Ik ben de caminoman van Gert en ik begeleid hem op zijn reis door het Spaanse land. Zo af en toe kom ik in beeld maar blijf ik toch vooral op de achtergrond. Ik ga mee voor een beetje afleiding en hem op het juiste pad te houden met mijn kaarten en kompas! Nu is dat laatste een beetje jammer want op mijn camino van vorig jaar ben ik de kaart verloren maar met de vele gele pijlen op de route moet het mogelijk zijn om in Leon aan te komen.


Nu alweer voor de 5e keer gaan we op pad en ook nu is het weer spannend.
Leon is de plaats waar we dit jaar, 2021, weer gaan beginnen maar nu naar het noorden via de camino San Salvador en dan door over de Camino Primitivo naar Santiago meet weer een tussenstop in Ponte Ferreira bij Ton & Ria. De camino van dit jaar lopen we in september want eerst wilde hij met zijn vrouw op vakantie naar Frankrijk

Dit jaar is alles iets meer onzeker door de coronacrisis waar we in zitten. Voor ons Europeanen bestaat nu wel weer de gelegenheid om de camino te lopen maar dat gaat niet op voor de mensen van buiten Europa waar voor vele nog steeds een vliegverbod geldt. Het zal dan wel minder divers zijn dan voorgaande jaren qua pelgrims.

We zijn dit jaar minder enthousiast bezig dan vorig jaar en dat komt toch vooral door de nu aanwezige kennis en ervaring met het lange afstand wandelen. We zullen vanaf juni weer de voorbereidingen gaan intensiveren en dat betekend meer gaan lopen en ons weer gaan richten op wat komen gaat. Voor ons is het niet alleen het wandelen wat leuk is maar ook de voorbereidingen daarvan. Het lezen van verhalen, het kijken op YouTube naar filmpjes en natuurlijk de maandelijkse bijeenkomsten in het café St Jacques van de Regio Amsterdam van het NGSJ. Kortom het wordt weer een interessante tijd die ons staat te wachten.

Inmiddels is het bijna zover dat we gaan vertrekken en we hebben het wel weer te pakken, het Camino virus. Er gaat geen moment voorbij of er is wel weer iets. Ook nu weer geprobeerd om alleen datgene mee te nemen wat "echt" nodig is en dan staan er natuurlijk wel weer een aantal zaken ter discussie. Om toch een beetje bij zichzelf te blijven en de keuze die daarbij gemaakt maakt dat de rugzak toch weer ruim 12 kg weegt exclusief eten & drinken, gelukkig hoef ik dat ding niet te dragen en mag hij het doen!