Asson - Arudy

17-05-2017

Dag 3: Asson - Arudy 24,2 km

De volgende morgen uitgeslapen want de wandeling zou maar 17km zijn, eerst ontbijten. Ik was net op tijd weg want anders was ik er uitgegooid door de dame die de verhuur regelt, want 09.45uur is wel erg laat voor een pelgrim om te vertrekken!

Na een lekker ontbijt bij Nathalie & Keith alle moed bij elkaar geschraapt en uiteindelijk tegen 11.00 uur op pad. De zon scheen weer lekker en het was prima wandelweer. Ook dit keer een prachtige wandeling met weer enige heel steile stukken.

Voor Mifaget spotte ik een havik in de boom die nog vrij lang bleef zitten, misschien wachtte hij op de fotoshoot die er ook kwam. Lang duurt het meestal niet voor de vogels er weer vandoor gaan!

In Mifaget , een klein dorpje in de vallei d'Ossau, zag ik op een overzichtskaart een route die via dat dal naar Jaca loopt. Ik had deze route ook al eens op internet gezien en qua schoonheid lijkt mij die veel mooier dan die ik ga lopen via Col du Somport. Er is echter maar 1 maar, deze route gaat over een Col die ruim 1800 m hoog is. Daar dit mij voor mij de eerste keer is dat ik meerdere dagen achtereen loop lijkt het mij beter dit niet te doen. Ik begin echter wel weer te twijfelen als ik de route zie!

Vandaag weer niemand tegengekomen die zich als een pelgrim gedraagt. Wel een vriendelijke Francaise die mij weer op de route zet als ik even twijfel aan de weg die ik bewandel.

In de praktijk bleek de route toch iets langer te zijn dan de beschreven 17, ik heb 24,2 km gelopen vandaag. Een beetje omgelopen na een aanwijzing in een bos nabij waar je kon kiezen uit 2 richtingen naar Arudy. Blijkbaar was de door mij gekozen route langer want ik heb een lus gelopen om in Arudy aan te komen.

Ik arriveerde tegen 18.30 uur in Arudy bij de Information die mij het adres van father Pierregaf , de priester gaf die slaapplaatsen heeft voor pelgrims. Bij het huis van father Pierre aangekomen was ik de tweede pelgrim was die dag. Een Italiaan, Felipe, was me voor. Het was dezelfde overnachtingsplaats waar Roderick Vonhagen was geweest en waar ik naar verwijs in onderstaande link. Om 19.00uur hebben we met z'n drieën het eten klaargemaakt waarbij father Pierre duidelijk de leiding had. Ik mocht de tafel dekken en dan nog.... Na afloop van het diner waarbij wij nauwlettend in het oog werden gehouden door de poes. Over deze poes en zijn band met father Pierre, heeft de laatse een boek geschreven. Dit boek is "wereld beroemd" in de omgeving en dus de poes ook. Ik meen dat aan inkomsten van het boek al meer dan €10.000,= is overgemaakt aan een goed doel.

Na de afwas zijn Felipe en ik nog even naar het cafe geweest om daar een biertje te drinken. Weer terug op de kamer begon het te regenen, beter nu dan morgen dacht ik zo!

De vraag van de dag, 

Wat was er zo bijzonder vandaag?

Eigenlijk was dat gisteravond waarbij ik een heel bijzondere ontmoeting had met 2 super aardige mensen en waarbij er een bijzondere klik was,.

Ook voor vandaag nog enkele beelden waar ik gelopen heb.

https://www.youtube.com/watch?v=5IpjqjGCGMY

Facebook berichten