Rustdag op de Ponte

Herbergbewaker

Dag 11 op de Primitivo, 16 september 2021, Ponte Ferreira, Spanje

Na een gezellige avond weer naar bed, in het aarde donker en begeleid door een absolute stilte op weg naar mijn eigen cabine is dit toch wel iets totaal anders dan alle voorgaande avonden. Geen mensen om me heen om mee te praten, weer even alleen en dat voelt ook niet verkeerd.
Nu ben ik geen kampeerder en sinds 2.30 uur vannacht weet ik ook weer waarom niet. Toiletgang, stond ik daar met dekbed om aan de rand van het bos halfslapend met mijn voeten in het natte gras🤣. Nog steeds aardedonker en doodse stilte, wel weer een mooi moment alleen de natte voeten verpestte het gevoel een beetje!

De eerste pelgrims waren al vertrokken toen ik naar de ruimte ging om te ontbijten, niet iedereen was al weg. Het vriendengroepje had duidelijk meer moeite om op stoom te komen, alles ging tergend langzaam maar uiteindelijk waren zij ook op weg en toen kregen we nog een telefoontje dat één van hen een telefoon kwijt was. Wij op zoek en gevonden, telefoon meegegeven aan een andere pelgrim die langs kwam op de plaats waar zij toen waren zodat zij niet terug moesten komen om de telefoon op te halen.

Vanmorgen na ontbijt geholpen met het schoonmaken van de herberg, Ton was alweer sinds 7.00 uur in de weer om het ontbijt te verzorgen en samen hebben we de herberg schoongemaakt met latere hulp van Ria die vandaag weer langer op bed mocht liggen. Zij wisselen dat zo af.
Vandaag hadden ze besloten de herberg voor 1 dag te sluiten zodat ze vrienden konden gaan bezoeken en grote boodschappen gaan halen om alle voorraden voor de herberg weer aan te vullen. Dit zouden ze in de middag gaan doen.

Lekker te genieten van de heerlijke ochtend zon stond ik voor de herberg aan de rand van de weg kwamen Stephanie & Kyle voorbij. Even staan praten toen Ria hen uitnodigden voor een kopje koffie. Ria & Ton hadden voor vandaag toch een vrije dag ingeroosterd en zo bleven zij tot 11.30 uur zitten. Stephanie & Kyle waren erg enthousiast over de herberg en dus kregen ze meteen een rondleiding wat hen nog enthousiaster deed worden. Het is mooi als je mensen treft die gezamenlijke interesse hebben en open staan voor elkaar!
Omdat Stephanie & Kyle nog in Santiago zouden zijn als ik daar arriveerde hebben we een afspraak gemaakt om elkaar daar te treffen.

Even na de middag zijn Ria & Ton weggereden en bleef ik achter bij de herberg, het was een prachtige dag geworden dus een straf was het niet om in de zon te zitten maar heel lang hield ik dat ook weer niet uit en ben op zoek gegaan naar kleine klusje want er is altijd wel iets te doen.

Wat het altijd wel goed doet is een beetje onkruid wieden en zo heb ik het voorterrein onkruid vrij gemaakt, weer alles netjes aangeveegd en de losse spullen weer een plaatsje gegeven. Vanmorgen heeft Ria mijn spullen gewassen en dat was zo langzamerhand ook weer mooi droog geworden dus dat kon ook weer in de rugzak.

Nu 15.00 uur zit ik heerlijk voor de herberg in de zon het fort te bewaken.

Pelgrims passeren maar helaas de Ponte is gesloten vandaag. Gaan plotseling koeien voorbij die naar de weide naast ons worden gebracht, toch wel weer een mooi momentje.

De middag lekker geluierd tot Ria & Ton weer terug kwamen rond 19.30 uur, Ton had bedacht om in Sobrado te gaan eten maar ik wist helemaal niet dat dit bijna ¾ uur met de auto rijden was. Ik wist wel dat Paolo daar was dus had ik hem gebeld om daar in de avond samen te gaan eten.

We hadden afgesproken bij de herberg waar Paolo verbleef en daar heb ik meteen voor de volgende dag gereserveerd want dat zou mijn volgende halte worden vanuit Ferreira. Paolo heeft dat meteen geregeld dus een slaapplek voor morgen was in de pocket.

We hebben lekker doch eenvoudig gegeten in een restaurantje tegen over de herberg, het was weer gezellig zo met z'n drieën. Nu wel definitief afscheid genomen van Paolo en weer op weg naar Ponte Ferreira waar Ria op ons wachtte en waar we nog gezellig tot 01.30 uur in de nacht gekletst hebben.

Ik had overdag al een groot gedeelte van mijn spullen klaar gelegd en ingepakt dus morgenochtend ben ik vrij vlot vertrokken uit mijn caravan.

Voor morgen heeft Ton een alternatieve route gepland om in Sobrado te geraken. Sobrado ligt op de Camino del Northe dus kan je van een doorsteek spreken.

Citaat van de Dag
De goedheid van een mens is een vlam die wel verborgen, maar niet gedoofd kan worden.
Nelson Mandela, Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en antiapartheidsstrijder 1918-2013 

Camino Primitivo startpagina

Foto's van de Dag

Dag 12: Ponte Ferreira -                                              Sobrado