Wandeling door "no man's land"

Ponte Ferreira - Sobrado

Dag 12 op de Primitivo, vrijdag 17 september 2021, Sobrado, Spain

Prima geslapen en dit keer geen nachtelijke excursies richting bosrand want ik had ontdekt dat het toilet op 15 m van mijn private place stond in de verwarmingsruimte, speciaal voor "laatkomers".

8.00uur aan het ontbijt speciaal voor mij alleen dus als extra een eitje, Ria heeft mij verwend en ook nog lekkere dingen meegegeven voor onderweg. Het is toch wel weer even wennen dat je hen pas over enige maanden weer terug ziet. Ik denk aan hen te kunnen zien en soms ook horen dat het best zwaar is zo het runnen van een herberg met z'n tweetjes. Je bent bijna geen dag vrij en altijd sta je weer klaar voor de volgende lichting pelgrims die van jou toch weer het een en ander verwachten maar voor hen ben jij wel de zoveelste zelfde pelgrim. Natuurlijk zal er ook wel eens mooie en bijzondere ontmoetingen plaatsvinden maar of die alles vergoeden? Mijn petje gaat weer af voor hen!

Alles weer ingepakt en even na 9.00 uur weer op pad in een licht mistig Galicië.

De verwachtingen voor vandaag zagen er niet goed uit maar de ochtend zou droog blijven
De route van Ferreira naar Sobrado is er 1 van rust en ruimte, het eerste uur enkel 3 landbouwwerktuigen tegen gekomen. Je ziet er verder niemand en er is enkel een verdwaalde boerderij met natuurlijk blaffende honden die op jr afkomen onder een hard geblaf. Ziet er dreigend uit maar ze zijn zelf maar al te bang voor jou

De route had Ton helemaal op maps.me geplaatst dus was het alleen nog downloaden en het kon niet fout gaan maar dat is geen garantie dat het niet kan!

Op een moment was ik dus wel fout gelopen ondanks mijn app en weer terug op de juiste weg liep daar juist een Poolse vrouw uit Warschau voorbij. Haar aangesproken en met haar prima Engels hebben wij de rest van de dag samen op gelopen. Barbara zoekt de eenzaamheid op maar is aan de andere kant een Poolse spraakwaterval en dat voor een uur of 6🤣Toch is het we lekker dat je niet alleen loopt hoewel ik het prima naar mijn zin had tot onze ontmoeting.

Rond 12.00uur begon het te motregenen zoals voorspeld dus weer de poncho aan.

Op de hele weg waren we nog helemaal niets tegengekomen totaal geen service of maar iets wat op een verkoop leek. Rond 13.30 uur liepen we in een dorpje en daar hebben we een korte stop gemaakt voor een heerlijke boterham die Ria mij had meegegeven, goed vullend op een hongerige maag! Mijn Poolse reisgenote voor 1 dag had weinig mee dus wat ik wel had gedeeld zoals dat onderweg hoort!

Het begon harder te regenen wat ons dwong te schuilen bij een bushalte die al 10 jaar niet meer werd gebruikt. De weer app bood ons geen hoop dus toch maar verder, lopen we de hoek om lopen daar zo maar koeien los op de weg zonder begeleiding. Er was ook geen afscherming tussen weiland en weg. Toen ze ons zagen liepen ze onmiddellijk terug naar het land als een kind wat wordt betrapt met zijn hand in de snoeppot.


Gelukkig kwamen we uit op de camino del Norte waar meer faciliteiten zijn en dus ook een cafetaria waar we een klein uur hebben vertoefd voor een koffie, sumo de naranja  en een bocadillo en ons hebben kunnen drogen. We waren bijna de enige die er waren en we hebben ook niet veel pelgrims voorbij zien komen.

Weer op pad en nog 8 km tot Sobrado, vlak voor Sobrado ligt een meer/ grote vijver waar Paolo gisteren prachtige foto 's van had gemaakt. Nu 24 uur later was het een triest gezicht zo troosteloos.
Om 17.00 uur liepen we Sobrado binnen en daar ik wist waar de albergue was was dit snel gevonden.

Inchecken, douchen, spullen opruimen, wassen en een biertje halen in het dorp. Mijn Poolse reisgenoot voor 1 dag had inmiddels een landgenoot gevonden dus ons etensafspraakje ging niet meer door, ze bleef in de herberg.

De herberg was goed gevuld met veel jonge mensen uit Duitsland, Engeland en nog enkele naties, in deze herberg heb ik niet veel contact gemaakt, soms gaat dat zo!

Willy weer even bijpraten en vanavond gegeten in hetzelfde restaurant als gisteren wat hier tegenover de herberg gevestigd is met dit verschil dat ik de enige gast was!
Nu 21.30 uur gaan de eerste al slapen en worden de ramen al gesloten dus zal het wel weer lekker warm worden op zaal!

21.54 uur licht gaat uit, donker op zaal de macht van een eenling is groot als je ziet hoeveel mobieltjes nog gebruikt worden.

Citaat van de Dag
De werkelijke waarde van een mens kan worden gevonden in de mate waarin hij bevrijding van zijn eigenbelang heeft bereikt.
Albert Einstein, Duits - Amerikaans natuurkundige 1879-1955 


Camino Primitivo startpagina

Foto's van de Dag

Dag 13: Sobrado - Boimorto