De makkelijkste etappe!

Bodenaya - Campiello

Dag 3 op de Primitivo, woensdag 08 september 2021, Campaniello, Spanje

Wat een bijzondere herberg Bodenaya!!

En wat mooi dat wij vanuit de regio Amsterdam van het NGSJ Celia & David hebben kunnen ondersteunen met onze gift zodat zij nieuwe wasmachine en wasdroger konden aanschaffen

Vanmorgen vroeg (7 uur) kwam de geur van verse koffie mij al tegemoet en ben ik naar beneden gegaan en even later werden de anderen gewekt met het Ave Maria!, toch bijzonder wakker worden. Bij het betreden van de openbare ruimte lag daar keurig onze gewassen en opgevouwen kleding al klaar.

Omdat mijn rugzak toch wel de (on)nodige extra kilo's bevatte heb ik in overleg met David besloten om spullen naar Santiago te sturen die ik later kon ophalen bij de posterijen aldaar. Met ongeveer 4 kg minder aan draaggewicht voelde mijn rugzak zeer prettig aan.

Het ontbijt werd ook weer met elkaar genuttigd, als een grote camino familie, en nadien konden we alles weer inpakken en hebben wij afscheid genomen van David! Volgens David was de etappe van vandaag de " vlakste" van de Primitivo in Asturië, een mooi staaltje van positieve ondersteuning.

Bij het verlaten van de herberg gingen we gezamenlijk op pad maar al snel waren we de anderen uit het oog verloren, we kwamen Don & Ellen nog even tegen maar daarna hebben wij hen ook niet meer gezien.

We liepen lange tijd als het ware langs de randen van de vallei maar ook door bosgebied en door weiland. We eindigde aan het einde van de vallei in Tieno ongeveer 3 uur na aanvang van de wandeling. Onderweg wordt je ingehaald door pelgrims die dan even later weer tegenkomt in een restaurant of onderweg waar zij uitrusten. Een gesprek over de wandeling gaat al heel snel en iedereen heeft het zwaar maar niemand klaagt of zou dit willen missen.
Voor Paolo lijkt is dit allemaal maar kinderspel zo makkelijk als hij loopt en de hellingen beklimt!

Tineo verlaten via de bergrug en dat is weer klimmen, klimmen en genieten, het blijkt dat we als het ware rond Tieno hebben gelopen om na 270 gr af te slaan richting Campiello. Je loopt hier weer op een hoogte met prachtige uit- vergezichten tot ver in de omgeving.

Het weer was om te lopen prima, weinig zon maar een heerlijke temperatuur.

Grappig was het dat voor Campiello je door een dorp komt, Las Tiendas, waar maar 1 huis staat. Dit "dorp" is in 1 blijk te vangen!

Na weer 14 km aangekomen in Campiello in Casa Ricardo, een grote herberg die goed gevuld is, 75% bedbezetting, het maximale van wat is toegestaan. Natuurlijk eerst heerlijk opgefrist en alles klaar gemaakt voor morgen wanneer we de ultieme etappe gaan lopen. Zwaar, veel klimmen en geen voorzieningen onderweg, daarom hier in de supermercado etenswaren en extra drinken ingeslagen!

Hier wel bekende gezichten maar geen pelgrims met wie we al eerder hebben gelopen op 1 Italiaan na Angelo met wie we in Grado op 1 kamer hebben geslapen en met wie Paolo natuurlijk in gesprek is geweest.

Vandaag geen echte regen gehad maar nu, 19.00 uur, gaat het lekker te keer. Het positieve hiervan is dat wat nu valt morgen niet kan vallen. Echter ik maak mij totaal geen illusies want de verwachting voor morgen is ronduit somber en dat wat de mooiste etappe moet worden. Het weer van morgen is het gesprek van het moment hier! Ik snap ondertussen wel waarom het hier zo mooi groen is

Ik loop nog steeds samen op met Paolo de "Dolomiti mountain man" from Mezzocorona, Italy.
We hebben het samen erg leuk en met respect voor elkaar is het prima wandelen hoewel hij regelmatig op mij moet wachten zeker bergop!
Ik noem mij zelf de viaduct bestormer van Krommeniedijk! om het leed voor hem iets te verzachten.
De mensen met wie ik loop begrijpen allemaal wel dat Holland erg vlak is maar dat is totaal geen probleem want het is nu ook niet zo dat ik de boel doe stagneren en anders is een ieder vrij om te doen wat hij/zij wil. Uiteindelijk loopt ieder zijn eigen pad!
Eerlijk is eerlijk het gewicht van mijn rugzak is aanmerkelijk beter te handelen en ik ben David dan ook dankbaar dat hij mij ook nog enkele praktische tips gaf voor het dragen van de rugzak.

We hebben vandaag ongeveer 28 km gelopen.

Vandaag zijn we vanaf Bodenaya door de volgende dorpen en gehuchten gelopen;
La Espina, La Pereda, Bedures, La Milariega - A Miariega, El Pedregal, Tieno, Obona, Villaluz, Vega de Rey, Berrugoso, Campiello.

Citaat van de Dag
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken. 
Marcus Aurelius, Romeins keizer 121-180


Camino Primitivo startpagina

Foto's van de Dag

Dag 4: Campiello - Berdusedo