2022 Camino Portugués

De Voorbereidingen

Ik ga weer op pad en dit keer start ik in Porto maar doe dat niet alleen.

Wat ging er aan vooraf?
In 2019 had ik met Sheila Tryhorn & Bob Loveman afgesproken dat we het jaar daarop samen de Camino Portugese zouden gaan lopen, maar ja toen kwam COVID en de rest is geschiedenis.
Dan een jaar later maar in de tussentijd had Bob kanker gekregen en was er voor behandeld en weer "schoon" verklaard dus stond 2021 op het programma echter COVID maakte een comeback en ook dit werd weer uitgesteld naar 2022.
Echter van plannen maken kwam niet veel want de kanker bij Bob kwam terug en hij ging weer in behandeling en hoewel hij nooit meer zal genezen is hij wel door zijn artsen "vrij gegeven" om te gaan wandelen.
De drive om te gaan bij Bob is heel groot en zijn gevoel geeft hem aan dat dit wel eens de laatste keer zou kunnen zijn om te gaan lopen.
Omdat ik erg van afspraak = afspraak ben gaat het er nu dus van komen, Bob is vol vertrouwen dat hij het aan kan. Zelf twijfel ik daar aan maar het belangrijkste is dat we weer aan de wandel gaan en we zullen onderweg ongetwijfeld tegen zaken aanlopen die ter plekke om een oplossing vragen.
Op dit moment staan alleen de heen- en terugreis geboekt en heb ik een hostel in Porto gereserveerd..
Natuurlijk is de rugzak weer gevuld maar ik streef er naar om dit keer nu echt minder mee te nemen dan vorige jaren en daar zal ik dan concessies in moeten doen voor wat betreft mijn keuzes.
Ik vertrek deze keer eens niet van Schiphol daar ik de problematiek die Schiphol met zich mee brengt deze dagen wil vermijden. Het is niet fijn als je rugzak je achterna reist  maar wel lekker als jij gelijk aankomt met je rugzak.
Morgenochtend vroeg naar Eindhoven met de trein en daar rechtstreeks naar Porto met Ryanair
In Porto heb ik voor 3 nachten een hostel geboekt, hostel Beingporto, wat in het centrum ligt en dus lekker dichtbij alle mooie zaken die Porto een toerist brengt.
Plan is dat we elkaar donderdag treffen bij de kathedraal als Bob & Sheila die dag gearriveerd zijn uit Canada in de hoop dat de jet-lag mee valt.
Vrijdag een toeristische dag en zaterdag starten met de Camino Portuguése de kustroute voor het grootste gedeelte, de laatste dagen nemen we de Camino Spiritual vanaf Pontevreda naar Santiago althans dat is de planning.
De planning voor deze camino is ruim dus er zal ongetwijfeld wel ruimte genoeg zijn om ook regelmatig de toerist te zijn.

Camino Portugués Startpagina


Dag 1: Porto