Opweg naar Jacobus op Portugese wegen

Dag 1 Op weg naar Porto

Vanmorgen vroeg uit de veren, ontbeten en uitgezwaaid door Willy op stap naar het NS station.

Oeps mijn trein die naar Eindhoven zou gaan ging niet verder dan Amsterdam verder geen melding.
Toch maar In de trein gestapt en in Amsterdam hoorden we dat er een trein stil stond op het spoor en dat er tot 8.00 uur geen trein vanuit Amsterdam zou vertrekken. Wat nu?
Mijn zwager Ed, voor al uw klussen, gebeld, 6.40 uur, de situatie uitgelegd en hij mij even naar Eindhoven wilde brengen. Met het slaap nog in zijn ogen heeft mij naar Eindhoven gebracht en kwamen daar nog eerder aan dan dat ik het met de trein had uitgezocht.
Ik was nu eerder op Airport Eindhoven en had dus meer tijd dan gepland.
Op het vliegveld ging alles zeer voorspoedig en met 15 minuten zat ik aan een tafeltje te genieten van een cappuccino en een saucijzenbroodješŸ„“
Met priority zat ik in 5 minuten in het vliegtuig wat keurig op tijd vertrok.
Gelukkig was mijn rugzak met mij meegereisd dus dat was weer fijn, de verhalen van afgelopen maanden op Schiphol waren wel anders.
Op Porto Airport was het even zoeken naar het juiste kaartje met de metro maar met behulp van mensen was dit ook zo voor elkaar .
Blijft toch wel weer even zoeken naar de juiste informatie maar ik stond op het juiste perron, wat eigenlijk niet fout kon gaan. De metro ging naar het eindpunt Navidada en van hier heb ik de afstand naar het hostel gelopen door de stad.
Ook nu weer had ik weer geen bereik met mijn telefoon en dat is best vervelend want dat bemoeilijkt wel het en en ander.
Hostel Beingporto ligt in de oude stad op loopafstand van de kathedraal. Eerste indruk heel netjes allemaal. Ik was de eerste op de kamer maar er was wel een bed toegewezen en gelukkig lag ik beneden in het stapelbed.

Vanmiddag door de stad gewandeld en aan de Douro wat gedronken. Ik heb honderden mensen aan mij voorbij zien trekken, het is hier nog steeds druk. De brug over gegaan naar de andere zijnde van de Douro, de Gaia kant en daar was een Italiaans week aan de gang met allerhande kraampjes met Italiaanse producten.
Nu 20.15uur weer terug in het hostel, ik ben de enige, gezien de bedbezetting slapen we vannacht met 3 personen op deze kamer. Ik heb alleen een jonge Spanjaard gezien die vanmiddag na mij binnen kwam.
Buiten is het nog lekker weer maar langs de Douro is het killer. Ook is er best veel lawaai buiten, op de hoek van de straat ongeveer 50 meter verderop staat een muzikant te spelen en dat hoor je heel goed. Geeft ook wel weer een apart gezellige sfeer.
Toch maar even gaan kijken en de onbezonnen sfeer van stad te proeven, heerlijk leunend tegen een muurtje aan, glas wijn in de hand luisteren en kijken wat er zich allemaal afspeelt op het plein. De dynamiek van stad gaat aan mij voorbij, verliefde stelletjes flaneren over straat, mensen die gezellig met elkaar zitten te eten op de terrassen, het heerlijke avondweer en natuurlijk de muziek die alles samenvoegt.
Na verloop van tijd terug weer naar het hostel, de Spaanse jongen is geweest maar ook weer vertrokken, ik ga naar bed.
Gestommel aan de deur en de jongen probeert zo voorzichtig mogelijk naar bed te gaan.
Weer een uur later, inmiddels is het 01.30 uur, opnieuw gestommel, 2 vrouwen komen de kamer binnen en installeren zich op de kamer, stilte en dan hoor ik getik op de deur ik eruit. Een meisje staat voor de deur en vertelt dat ze kaar sleutelkaart vergeten was, snap ik kom verder en ik weer naar bed. Rond een uur of 4 opnieuw gestommel en de laatste kamergenoot komt binnen en is heel stil en snel. Zo iedereen an boord en nu verder slapen!

Eerste dag fout begonnen maar gelukkig wel goed geƫindigd hoewel het wel een poosje duurde want het was nog lang onrustig in hostel Beingporto.

Camino PortuguƩs Startpagina

Foto's van de Dag

Dag 2: Toeristisch Porto