Een bijzondere Dag!

Redondela - Pontevedra

zondag 02 oktober 2022

Pontevedra, Spanje

Vandaag een voor mij bijzondere dag, mijn verjaardag in Spanje, zonder vrouw en familie/vrienden.

De dag nadert en als het zover is dan is het toch wel even vreemd op je verjaardag in het buitenland met veel onbekenden om je heen die ondanks dat je toch allemaal feliciteren
Het begon al vanmorgen vroeg bij het opstaan dat Sheila & Bob zachtjes Happy Birthday zongen.
Onderweg hadden ze het vertelt aan een Laura, een meisje die op onze eerste wandeldag hadden ontmoet, die spontaan een gitaar pakte, die daar toevallig aanwezig was, en midden op de route mij begon toe te zingen. Heel lief natuurlijk, gevolg was wel dat alle mensen toen aanwezig mij allemaal feliciteerde en het gerucht verspreide zich snel dus nadien nog tientallen keren Happy Birthday!
Omdat ik met mijn videocamera op mijn rugzak loop ben ik wel herkenbaar.

Vandaag weer vroeg de deur uit en vroeg is dan even voor 8.00 uur, het was weer een beetje mistig en er liep niemand voor ons Redondela uit dus het was nog erg stil op de weg. Het opstarten van de dag met kraaiende hanen, blaffende honden als je langsloopt, en het geluid van de vogels dringen door de mist/ nevel naar binnen naast het getik van je wandelstokkenđŸ€—.
Om even na achten kreeg ik al de eerste felicitatie appjes van mijn vrouw, kinderen, zusters en vrienden doet je toch wel wat als je daar zo in het donker in de vreemde loop. Ik weet het, het was mijn eigen besluit maar dat doet niets af aan een gevoel wat dan opkomt.
Na 1,5 uur in Arcade een tussenstop voor koffie en een lekkere chocolade broodje.
In Arcade passeer je op de oude Romeinse brug de Rio Verdugo wat mooie plaatjes geeft.
Buiten Arcade vond mijn muzikale begroeting plaats op een bospad zoal ik beschreven heb.
Vandaag was een etappe met hoogte verschillen, de meeste in 1 dag tot nu toe maar met de Primitivo in het achterhoofd en dat na elke stijging ook weer een daling komt was het prima te doen allemaal.

Wat toch ook wel even vermeldingswaardig is een verhaal bij de foto van de gedekte tafels in een bos.
We komen regelmatig pelgrims tegen die route gemengd afleggen, gedeeltelijk te voet en dan ook gedeeltes per luxe touringcar. Zij lopen met begeleiding van een gids van een touroperator die voor hen alles regelt en verzorgd. Toen we de route na de ponte uit de heuvels kwamen stond daar de touringcar weer met gedekte tafels voor de lunch voor een groep Canadese pelgrims. De deelnemers konden hier in het bos hun lunch nuttigen en bijkomen van de wandeling, aardige mensen trouwens die we regelmatig spraken.

Op tijd in Pontevedra aangekomen op zoek naar het gereserveerde bed wat nog niet mee viel ook al liep ik met Google maps in mijn hand uiteindelijk natuurlijk toch gevonden. Inchecken en op zoek naar een bar om speciaal voor Bob de Manchester clash te gaan kijken. Geen bar/cafe waar de Engelse wedstrijd aan stond dus maar op mijn mobieltje in een cafe zitten kijken. Na 1 helft, 3 - 0 achterstand voor United, had Bob genoeg gezien en om nog niet depressiever te worden zijn we maar opgestapt.
Pontevedra is absoluut geen mooie stad, 80.000 inwoners en allen maar hoogbouw in het centrum zonder de zo bekende oude gebouwen/kerken in de binnenstad.
Achteraf bleek dat we in het verkeerde deel van Ponteverda hadden gelopen en we even hadden moeten doorlopen naar het oude centrum waar weldegelijk veel oude gebouwen staan met een mooi kerk en natuurlijk de Ponte
Weer terug in het hostel Dpaso, mooi net modern hostel, een bed geregeld voor morgen op de Spiritual. Kreeg later op de avond te horen dat ze vol zaten. Nu zijn er op die route niet veel mogelijkheden dus hebben we besloten om maar door te lopen op de Central.
Later de avond gegeten hier in een hotel met echte Spaanse sferen, TV aan op voetbal en geluid te hard. Je had moeite om elkaar te verstaan.
Het schijnt in Canada de traditie te zijn dat als je jarig bent en je geeft geen feest dat je dan de hele dag wordt vrij gehouden van kosten, ik heb dan ook geen € uitgegeven vandaag behoudens het logies hier in dit hostel. Waarvoor natuurlijk mijn hartelijke dank aan Sheila & Bobâ˜ș
Vandaag een kleine 18 km gelopen.

Camino Portugués Startpagina

Foto's van de Dag

            Dag 13: Pontevedra -             Caldas de Reis