Toch iets minder dan verwacht

Padrón - O Milladoiro

Donderdag 06 oktober 2022

 O Milladoiro Spanje

Na weer een gezellige avond en prima nacht weer verder richting Santiago en de finish komt in zicht, nog 27 km te gaan.
Bij het openen van de gordijnen keken we uit over een grijs en grauw Padrón met regen en een stevige wind zo vanachter de ramen. Eerst maar eens even de boel weer bij elkaar zoeken en inpakken in de rugzak. Inmiddels heeft alles wel een vaste plek dus het wordt routine om de rugzak in te pakken, het wordt meer van wat heb ik nu nodig ter bescherming.
Er leek een stevige wind te staan dus een extra laag aan over de normale 2, buiten was het minder fris dan gedacht dus na 1 uur wandelen kon deze laag alweer uit. Het leuke is dat je alweer veel pelgrims op pad tegenkomt en waar je denkt dat je een van de weinigen bent die in Padrón overnacht, onze herberg was niet echt vol, is dat op straat wel anders.
Nog in Padron kwamen we bij de Iglesia de Santa Maria de Iris Flavia waarbij het mij opviel dat op elk graf van het kerkhof bloemen stonden en dat alle graven er bijzonder fraai bijlagen, echt opvallend zelfs voor Spaanse begrippen in mijn ogen. Het was een zeer goed onderhouden begraafplaats.
Het kostte Bob meer moeite om zijn rugzak te dragen. In tegenstelling tot voorgaande dagen had hij zijn rugzak niet opgestuurd, ik weet niet waarom. Om hem wat te ontlasten hebben wij hem bij de 1ste stop wat gewicht van hem overgenomen.

Even verder was er het Heiligdom van Nuestra Señora de la Esclavitude , een Mariakerk gelegen in A Escravitude, een gehucht in de parochie van Santa María de Cruces, Padrón de Camino passeert de kerk dus Sheila & ik even naar binnen voor een stempel en een paar foto's en Bob ging verder. " Let op de pijlen", wij enkele minuten in de kerk verbleven, foto's en stempel gekregen en weer verder.
Wij de kerk uit en weer achter Bob aan, maar iedereen die we inhaalden geen Bob. Ik denk dat we ondertussen een paar kilometer hadden gelopen en normaal hadden we Bob al langer ingehaald
Uiteindelijk aan een pelgrim gevraagd die van de andere kant kwam of hij Bob had gezien, niet dus. Besloten dat Sheila zou doorlopen naar de eerst volgende plaats en daar zou blijven. Ik weer terug naar de plaats waar we elkaar voor het laatst gezien hadden een ruime 3 km terug dus, het is me wat met die Canadezen waarschijnlijk gewend om in Canada altijd rechtdoor te gaan☺
Weer bij het cafetaria ging mijn telefoon, Sheila had Bob aangetroffen in A Picaraña niet ver van de plek waarop wij hadden besloten dat ik terug zou gaan. Ik dus weer dezelfde weg terug met als gevolg dat ik ruim 7 km extra had gelopen vandaag en dat op een dag dat we wilden vertragen.

Hier hebben we nog even gerust tot ik ook weer was bij gekomen van alle "emotie".
De route ging van daar verder langs de N-155 om gelukkig weer van de weg af te gaan en door een bosgebied door te gaan. Uiteindelijk kwamen we toch weer uit op de N-155 en die moesten we verder volgen tot in o Milladoiro.
Deze route was minder fraai dan vorige maar het weer is nog steeds prima, geschat 23. - 24 Gr Cel. Vandaag voor het eerst gezien dat een horrario gevuld is met maïskolven om deze te drogen, iets wat in vroegere tijd altijd gebruikelijk was maar nu niet meer zo gebeurd op grote schaal.
Wat ons ook verbaasde was dat we langs een tuin kwamen waarin kiwi's groeiden aan de struiken, te zien op de foto.
Bij een laatste stop ontmoeten we het Canadese stel met hun dochter weer die Sheila zo goed geholpen hadden toen wij haar misten. Natuurlijk een verrassing en zo onverwacht toch weer een mooie ontmoeting.
Rond 16.00 uur arriveerden we bij de Albergue in Miladoiro met dezelfde naam. Dit keer een grote moderne van alle gemakken voorziene herberg. O Milladoiro is een voorstad van Santiago en een betrekkelijk met veel nieuwbouw.
De rest van de dag eigenlijk gelijksoortig door gebracht als vorige dagen met een wandelingetje door de wijk op zoek naar een restaurant waar we iets konden eten en drinken wat we uiteindelijk gevonden hebben
Zit nu met een scheef oog naar AZ te kijken wat vooralsnog niet kan winnen.
Morgen dus de laatste 7 km en dan zijn we er en komen we aan in Santiago.

Camino Portugués Startpagina

Foto's van de Dag

O Milladoiro - Santiago