Verslag Dag 3

O Porrino - Redondela

zondag 30 april 2023, Redondela, Spanje

Heerlijk geslapen ieder in een eigen ruimte en de bedden waren goed.

Wekker op 7.30 uur en dat is voor V nog veel te vroeg! Valentijn is een echte uitslaper die in de ochtend zijn bed niet wil verlaten. Voor hij echt zijn bed uit moet heb ik alles al voor hem geregeld dus alleen wassen is voldoende maar ook dat gaat half.

Volledig bepakt het pand naast het café verlaten en dit zat dit alweer half vol met mensen die aan het ontbijten waren. Wij alles weer afgedaan en ook meteen maar ontbeten, we waren er toch!

Het is stil op straat als we om 8.45 uur vertrekken maar in de stad is men voorbereidingen aan het treffen voor een cityloop, O Porriño is een actieve stad er wordt veel georganiseerd. Er hangt op het centrale plein een groot doek met daarop alle komende activiteiten en het lijkt wel of er dagelijks iets te doen is maar zeker ieder weekend!

De stad uit lopen we voornamelijk op kleine asfalt wegen en door bebossing, het begint hier al iets geaccidenteerde terrein te worden, dus meer klimmen. Onderweg komen we voor de 1ste keer deze reis Penny K tegen. Een Canadese uit Ontario nabij de Niagara Falls, een wandelende kwebbel maar wel in haar eigen langzame tempo maar komt ze waar ze wil! In 15 minuten tijd heb je haar hele levensverhaal maar dat is toch ook wel weer leuk, van de vluchtige contacten waarbij je even intensief met mensen praat en dan weer doorgaat!

In Mos, het eerste dorpje waar we een stop willen inlassen, is het cafetaria op zondag dicht maar gelukkig was het restaurant van het museum wel open en daar hebben we wat gedronken . Hier in gesprek geraakt met de Belgische uit Oostende die we gisteren ook hadden gezien en gesproken toen we de regenkleding aan moesten trekken.

Natuurlijk trekt Valentijn de aandacht van iedereen want je ziet geen kinderen de camino lopen en men vraagt dan ook telkens naar zijn leeftijd. Valentijn voelt zich hier een beetje ongemakkelijk onder en vermijd liever die vragen dus uitgebreid antwoorden doet hij niet!

We gaan na Mos meer de heuvels in en dus meer klimmen maar ook nu geeft Valentijn geen krimp en passeren we nog steeds pelgrims die wel even op kijken als ze ingehaald worden door zo'n joch. Vanaf Mos schijnt de zon weer weelderig en dus is insmeren noodzakelijk voor Valentijn met zijn bleke huid.

Vandaag is het dus zondag " de dag des here" en dat geldt zeker ook hier want onverwacht veel bars/cafetaria's zijn gesloten zo ook waar ik na de steile afdaling voor Saxemonde had willen pauzeren. Jacob liet ons even in de steek.

Het is druk op de weg en niet alleen wandelaars maar heel veel mountainbikers die op hetzelfde pad rijden dan de lopers. Ze gaan snel en vaak hoor je ze laat aankomen dus menigmaal klinkt er een verwensing onderweg. Het is morgen 1 mei "Dag van de Arbeid" een vrije dag in Spanje en met het weekend ervoor kan je dan mooi in 3 dagen naar Santiago fietsen dat verklaard misschien de drukte.

Even voor Redondela heb je een mooi uitzicht op de stad maar ook zie je hier de vliegtuigen voorbij komen die landen op het vliegveld van Viggo. Door de hoogte die je ongemerkt toch hebt beklommen staan we voor een heel steile afdaling waarbij de tegemoetkomende bikers het erg moeilijk hebben en menigeen moet lopend de berg op!

In Redondela aangekomen hadden we de herberg, Rotonda, snel gevonden deze ligt naast een rotonde bij het binnenkomen van de plaats. Een mooie grote ruimte met 10 lage bedden en goede sanitaire voorzieningen, het ziet er allemaal vrij nieuw uit en met een erg vriendelijke hospitalero.
Na een opfrisbeurt en een rustmoment de stad in om die te verkennen en om te drinken/eten.

Nog steeds heerlijk weer dus heerlijk op een terras gezeten kijkend naar de vele pelgrims die langskomen, beetje gedrenteld door de plaats en daarbij de bijzonderheden bekeken. Op het terras hebben we een heerlijke pizza gegeten die groot genoeg was om met 2 personen van te eten.
Valentijn had het wel een beetje gehad dus zo rond 20.00 uur weer terug naar de herberg met een zon die wel in kracht afnam maar nog steeds erg aangenaam is!

Nu in afwachting van de nacht een beetje bed hangen en op de telefoon koekeloeren.

Korte etappe vandaag 16,5 km dus goed te doen!

                   Startpagina                    CP & Valentijn

Foto's van de Dag

               Dag 4:                    Redondela - Pontevedra