Van Primitivo terug naar Francés

Dag 12: Ponte Ferreira - Boënte 

Missertje van 13,5 km

vrijdag 10 mei 2019, Boënte, Spanje

Na een rustige nacht in de herberg afscheid genomen van Ria & Ton en weer verder op pad.
De rustdag was heel leuk, het is bijzonder om te ervaren hoe Ria & Ton invulling geven aan hun nieuwe leven ik ben er zeker van dat zij zullen slagen in hun opzet om van de herberg iets bijzonders te maken🤗
Na een kleine 4 k kwam ik langs een bijzonder plek. Een hoekje onder de bomen met een bruggetje over een riviertje en een Jacob van steen (zie foto). Weer verder op de route raakte ik in een heerlijke flow, het wandelen ging goed, muziek in het oor. Het was net of mijn geest los was van het lichaam. Gevolg was alleen dat ik helemaal niet in de gaten had dat ik de route niet meer volgde.
Uiteindelijk werd ik "wakker" en zag geen pijlen meer, app erbij en ja hoor van de route af. Ik de alternatieve route genomen niet beseffend dat op de app de route van rechts naar links loopt. Kom ik uiteindelijk weer op de route ben ik weer bij het hoekje zoals net benoemd. Had ik dus ruim 8 k omgelopen voor niets
Was dit nu een gevalletje van mindfullness of empty headache? Misschien is hier een expert die mij dit kan verklaren.
Weer terug bij bijna af dus en nu beter opletten!
Het weer was heerlijk om te lopen, wel bewolkt maar zeker niet koud en vandaag hebben we geen regen gehad🤗
Rond 13.30 u liep ik langs een bar en daar werd ik gewenkt door een stel dames. Ik had nog niet gerust dus het vlees was zwak en ben bij hen gaan zitten. Zij kwamen uit Zuid-Afrika en deden de Primitivo vanaf Lugo. Tortilla besteld en een Clara en even gezellig zitten kletsen.
Echt veel tijd gunde ik me niet want ik liep ver achter op mijn schema
De wandeling was ook dit keer weer heel mooi, langs door God verlaten oorden, dwars door het platteland en over goede wegen.
In Melide kwam ik weer op de Camino Frances en van daar was het nog ruim 5 km tot Boente waar ik onderweg voor de zekerheid een bed had besproken in een herberg.
2 km voor de eind bestemming even aan de kant gaan zitten en ik heb een klein doosje aardbeien genuttigd, heerlijk maar nadeel is dat je weer moeizaam opgang komt.
Uiteindelijk kwam ik hier aan om 17.00 u en werd ik verwelkomt door Adriaan de Duitser die gisteren ook in de herberg was, leuk.
Eerst inchecken, spullen op de kamer, alles voorzien van stroom en tijd voor een welverdiend biertje en sigaartje na 38,5 k!!🤣
Wat weer wel leuk is van mijn omweg was dat ik bijna tegen koeien aanliep die van de stal naar de weide werden gebracht.
Het was een mooie maar onnodig lange wandeling die mij uiteindelijk maar 25 km verder op de route heeft gebracht, natuurlijk stom van me maar alles heeft ook weer een keerzijde. Ik heb nu op plaatsen gelopen waar je normaal niet komt en dat is toch ook weer mooi, glas is dus half vol!
Verblijf nu in een lijkt wel splinter nieuwe herberg met prachtige, Camino onwaardige, faciliteiten
Lekker gegeten met lekkernijen uit Galicia
Morgen hoop ik dichtbij Santiago uit te komen zodat ik zondag rond 12.00 uur er al kan zijn, heb ik de middag om daar rond te kijken, slaapplaats is al geregeld. Moet ik natuurlijk wel blijven opletten🤗
Het uploaden van foto's gaat zo langzaam dat ik dit verder in een andere omgeving zal doen.


Vraag van de Dag: 

Wat zouden wij kunnen leren van waar je geweest bent?

Vooral als je op het platteland loopt lijkt de tijd wel stil te staan, alles gaat een tandje trager, poko poko.


Camino 2019

Foto's van de Dag

Dag 13: Boente - Pedrouzo