Rustdag Ponte Ferreira 

Dag 11: Ponte Ferreira

Rustdag om gezellig bij te kletsen en te helpen.

donderdag 09 mei 2019

Nog bijkomend van de dramatische uitschakeling van Ajax gisteravond vandaag een rustdag.

Terwijl de andere pelgrims zich klaar maakten voor een nieuwe wandeldag kon ik mijn gemak ervan nemen.
Na het ontbijt door Ton verzorgd, hem geholpen met het opruimen en schoonmaken van de vertrekken, voor hen natuurlijk een meevaller want nu waren we al om 9.45 uur klaar.
Ik heb alle vertrekken met de " luiwagen" schoongemaakt terwijl Ton zich om de natte groepen bekommerden.
Toen Ria beneden kwam was alles al gedaan. Zij hebben een schema dat wie vroeg opstaat in de middag naar bed gaat om te rusten en wie niet vroeg opstaat neemt de taken van de dag waar.
Na een kopje koffie zijn we naar Palas del Rei gereden en hebben daar boodschappen gedaan. Zelf heb ik weer geld van de bank gehaald want naar mate je dichterbij Santiago komt lijkt alles wel duurder te worden.
Gezamenlijk naar een restaurantje gegaan en daar koffie gedronken met iets lekkers erbij. Een echt camino café want het hing er vol met Compostela's en 
Vanmiddag een rustige middag gehad met het bijwerken van dit blog.
Het is opvallend hoe een dag in een herberg als dit kan verschillen, gisteren was er een heel leuke groep mensen uit oa Australië, Duitsland, Ierland en dat ging heel leuk met elkaar om.
Vandaag was er al vroeg een jong stel uit Tsjechië die ik na aankomst niet meer gezien heb, Zij liggen al de hele middag op bed.
De Australiër had thuis een cafe/restaurant wat genaamd was camino café
Verder 2 dames uit Hong Kong waarvan ik er net 1 gesproken heb maar ook zij zijn erg op zich zelf. Verder nog een man uit Duitsland die al vrij snel naar de naast gelegen bar vertrok hier 300 m verderop en nu net terugkomt.
We zitten maar met 3 man aan tafel want de dames koken hun eigen potje om de kosten te drukken
Zal vanavond wel geen feest worden dus waarschijnlijk vroeg naar bed
Verder heb ik het wel en niet getroffen met het weer om mijn rustdag want het heeft de hele middag geregend. In die zin heb ik het getroffen maar het had ook lekker zonnig kunnen zijn en dan is het ook lekker zo'n rustdag. Toch overheerst het gevoel van tevredenheid dat ik lekker binnen ben geweest vandaag.
Mijn gehele caminogardarobe is weer gewassen en ruikt weer fris en dat is ook lekker.
Voor aankomende dagen met Ria de planning doorgenomen en tips gekregen over overnachtingadressen etc.

Voor as zondag alvast gereserveerd in Santiago moet alleen nog even bevestigd worden.

Het diner werd toch nog gezellig en nadien hebben we de boel samen opgeruimd waarbij Ton vroeg naar bed ging en ik met Ria de avond verder heb doorgebracht beetje kletsend etc.

Dit keer niet echt laat naar bed gegaan en zo werd het dus een echte rustdag.

Camino 2019

Foto's van de Dag

Dag 12: Ponte Ferreira - Boënte