Heerlijk stappen!

Dag 16: a Peña and Piaxe - Hospital

Een fantastische wandeling

14 mei 2019, Hospital

Lekker op tijd vertrokken uit de herberg en na ongeveer 4.3 km weer in een cafetaria een ontbijt genomen. Waar je op de Frances zelden alleen in een cafetaria/café zit is het hier wel anders, de dorpjes waar je doorheen loopt lijken wel verlaten maar zien er wel een stuk beter onderhouden uit dan ten oosten van Santiago. 

Er stopt een taxi voor de deur en er stappen 2 pelgrims uit die na het vertrek van de taxi de boel opbinden en op stap gaan. Ik heb natuurlijk geen idee waar ze vandaan komen maar je staat wel even vreemd te kijken, misschien hadden ze wel onderdak veraf en was dit de snelste manier om weer op de route te komen?

Terwijl ik daar zit komt Adriaan binnen lopen met een jonge vrouw met wie hij blijkbaar samen loopt. Hij kon mij nog net groeten maar daar hield het ook wel bij op!
Beetje jammer maar het zal wel de leeftijd zijn, je wilt natuurlijk niet gezien worden met zo'n oude man.
Het was al heerlijk warm zo vroeg in de morgen dat al vroeg het tweede shirt uit kon, helaas heb ik geen temperatuur vermeldingen gezien vandaag maar het was iets minder warm dan gisteren, gelukkig🤗

Opnieuw vandaag door een prachtig gebied gelopen, zo mooi en "ongerept" , als je op de doorgaande weg loopt komt er ongeveer 1 x per 5 minuten een auto voorbij🤔
Gelukkig vandaag minder up en down maar toch wel weer 32.4 km gelopen, ik zit volledig op schema en zal morgen in Finisterra arriveren.

Redelijk op het einde van deze etappe tussen Olveiroa en nog voor Logoso liep ik over een bergrug met een schitterend uitzicht op de eronder stromende rivier, Rio de Hospital, zo mooi meanderde het blauwe water door een schakering van allerlei kleuren groen en daardoor heen schitterde de gele cytisus scoparius (brem) wat hier in alle levendigheid tot groei en bloei komt.

Ik had voor vandaag weer een bed gereserveerd in albergue o Casteliño in Hospital en ik moet zeggen dat loopt toch een stuk relaxter dan zonder reservering hoewel het eigenlijk helemaal niet nodig is. In Logoso werd ik aangesproken door de eigenaresse van de herberg of ik daar wilde slapen. Op mijn ontkenning kwam de vraag waar ik dan wel ging slapen. "In Hospital", maar daar is helemaal geen herberg en die er wel is staat ver af van de route dus het was maar beter dat ik bij haar ging slapen!

Nu had ik dus gereserveerd en zelfs met mij app in de hand hield ze vol dat het niet zo was.       Ik verder naar de herberg en daar aangekomen stond er een telefoonnummer op de deur wat ik belde en het bleek dat deze herberg en een cafetaria even verderop van dezelfde eigenaresse was. Ze kwam met de auto mij binnen laten maar inmiddels was ik al binnen gelaten door andere pelgrims en had al een bed uitgezocht, gelukkig weer een laag bed en boven mij is er niemand meer bijgekomen dus wat meer "leefruimte" voor mijn spullen. 

In de herberg was de normale dynamiek van de dag na de wandeling al in volle gang, er werd gewassen, uitgerust, gedoucht etc. Het bleek dat er ook cabines voor 1 persoon waren zodat je een eigen kamer had. Gelukkig sliep er niemand boven mij dus dat was wel weer lekker. Ook nu weer een diversiteit aan mede-slapers op de kamer 2 Amerikanen, 1 Deen, 1 Duitser en een Spanjaard die de volgende morgen al heel vroeg vertrokken was.

Ook ik natuurlijk weer even mijn wasje gedaan en gebruik gemaakt van mijn eigen lijnen en knijpers wat toch wel een uitkomst is want vaak is alles in gebruik en is er geen plaats meer voor je spullen aan de lijn.

Het eten werd geserveerd in het cafetaria O Castelino en de eigenaresse zou ons komen ophalen maar wij zijn met enkele mede pelgrims dat stukje gaan lopen.

Vandaag weer leuke mensen ontmoet uit Colorado, USA (Jim & Annie) waarmee ik ongeveer 10 dagen geleden ook mee heb zitten kletsen. Je ontmoet elkaar, herkent elkaar maar waarvan en wanneer? Uiteindelijk brachten de foto's uitkomst en konden we achterhalen dat dit in Las Herreirías geweest moest zijn. Samen gegeten en voor morgen de afspraak gemaakt om samen op te lopen tot Finisterra.

Ik zie jullie reacties allemaal voorbij komen en dat is heel leuk en doet een mens goed. 

Helaas reageer ik niet op de reacties ivm tijdgebrek, het lijkt soms wel op werk wat ik allemaal zo doe na het bereiken van het doel van de dag
Er was vandaag weer veel tijd voor een fotomomentje waarvan ik er hier enkele plaats, zo maar een willekeurige greep uit mijn fotocollectie van de dag!

Morgen dus deel 2 van de gestelde doelen Finisterra!

Vraag van de Dag

Wat vergeet je nooit meer?

Blijft toch elke keer weer hetzelfde, de ontmoetingen met mensen zoals vandaag nu ook weer met Jim & Annie

Camino 2019

Foto's van de Dag

Dag 17: Hospital - Finisterra