Op de weg terug!

Dag 20: Hospital - a Peña and Praixa

Bijzondere ontmoetingen op deze reis

zaterdag 18 mei 2019, a Peña and Praixa, Spanje

Hoeveel zinnigs kan er vertelt worden na veel vino tinto?
Vanmorgen vroeg vertrokken met het geluid van de vogels om mij heen, om 7.00 uur met een ochtendgloren ó zo mooi!
De ochtendnevel hangend boven de rivier (Rio de Hospital), de ochtendzon er boven en ik eenzame wandelaar mocht dit alles aanschouwen! Spanje op zijn mooist?
Wat een prachtig ochtend! Bevoorrecht om zo door dit prachtige land te wandelen.

Mijn ontbijt genuttigd in een hotel in Olveiroa, waar ik op de heenweg ook heb gezeten, heerlijke Serranoham, verse jus en een koffie natuurlijk.
Terwijl ik net binnen was begon het te regenen, war een geluk, Jacobus was mij goed gezind.

Op de terugweg kwam ik drie wandelaars tegemoet, "hi Gert, gadetman!", Linda & Jack, een echtpaar wat ik vorig jaar had ontmoet op de Camino Frances. Toeval? Wie zal het zeggen!          Wat een ongelofelijke ontmoeting! Ze waren weer op pad voor hun Camino samen met een schoonzuster en ook nu was het weer voor hun genieten. Voor Linda is de Camino haar pelgrimstocht een herinnering aan hun te vroeg gestorven kind. Vorig jaar toen wij samen opliepen hebben we het daarover gehad, ik vond het toen indrukwekkend hoe zij daarover sprak. Jack gunt het haar en sjokt elk jaar weer mee maar volgens hem was het vorig jaar wel zijn laatste keer, niet dus☺
Even staan praten en gegevens uitgewisseld, helaas geen tijd en plaats om even rustig bij te praten maar wat geweldig!

Ieder weer zijns weg. Hoewel de regen te pakken was ben ik ervan gevrijwaard, wat een geluk!
Hoewel de weg mij bekend, toch weer wonderschoon!
Na weer een forse klim wordt de inspanning beloond met een prachtig uitzicht tot in de verste verte.
Onderweg ontmoette ik Catherine uit Wellington Nieuw Zeeland, een jonge vrouw die ook op weg was naar Santiago.
Voor ongeveer 1,5 uur samen opgelopen en het gesprek gaat vanzelf, natuurlijk komt dan ook de aanslag in Christchurch ter sprake en de effecten die dat heeft op hun samenleving. Het is dan toch ook weer leuk om samen te wandelen.
Na verloop wilde zij langs de kant gaan uitrusten en ik wilde ook wel maar dan bij een café of iets dergelijks.

Verder alleen op pad komt er na verloop van tijd een blonde vrouw mij tegemoet. Ik kijk naar haar en denk dat kan helemaal niet want zij is niet hier. Ik zie haar ook kijken en ook bij haar twijfeling maar nog dichterbij gekomen bleek het toch echt Frieda Meijer te zijn, een vriendin van het Genootschap Amsterdam! Hoe is het mogelijk?
2 jaar geleden kwamen we elkaar ook al eens tegen toen zij samen met Rina de Camino Frances liep en ik op weg was naar mijn einddoel Pamplona.
De verbazing was groot, ik nodigde haar uit om iets te drinken in het volgende dorp wat ongeveer 3 km verder lag en waar zij dus net door heen was gekomen, heel lief van haar.
We hebben heerlijk 3/4 uur samen ervaringen gedeeld en ik heb voor haar extra eten gekocht zodat ze toch nog een noodrantsoen had.
Gelijk vorige keer heb ik haar mijn overgebleven repen gegeven en na een hartelijke knuffel en een Buen Camino ging zij haar vriendin achterna die voor haar uit liep.
Wat een bijzondere ontmoeting weer🤗

Bedacht dat ik in a Peña and Praixe weer ging overnachten maar nu in een spiksplinternieuwe herberg die nog maar 3 weken open is.
Wat een paradijsje voor de pelgrim, alles zo nieuw en schoon, fantastisch!
De herberg is het voormalige parochiehuis van de kerk en al 30 jaar in het bezit van de eigenaar van de bestaande herberg die ook nog maar 3 jaar open is.
Het was gezellig druk in de herberg waar gegeten werd en ik heb aan tafel gezeten met Julie uit Alaska, Julia uit Boston, Olga uit Moscow, 2 Duitse jongens en 3 Italianen van mijn leeftijd. Het was weer een gezellige avond.

Niets meegekregen van het songfestival wat voor Nederland zo succesvol is verlopen🤗

Camino 2019

Foto's van de Dag

Dag 21: a Peña and Praixa -                               Santiago de Compostella