Weer terug bij Jacobus!

Dag 20: a Peña and Piaxa - Santiago de Compostela 

Opnieuw naar Santiago de Compostela

zondag 19 mei 2019, Santiago, Spanje

Zoals gezegd verbleef ik in een prachtige herberg op een kamer waarvan 5/6 bed bezet was.
Natuurlijk was ik weer de laatste die ging slapen en bij het betreden van de kamer werd ik verwelkomt met het enige geluid wat de nacht kan brengen, het geronk van snurkende mannen.
Nu draag ik altijd oordoppen het dat helpt meestal
Dit keer waren mijn doppen niet bestand tegen dit bijna oorverdovende geluid, ik had zelfs de indruk dat mijn kussen het geluid resoneerde
Van mij heeft de Italiaan het certificaat meest luide snurker op de Camino met glans "verdiend". Ik vraag mij af of de man ook een partner heeft zo ja, hij/zij moet wel in een huis verder slapen.
Door al dit audio geweld op de kamer liep ik al om 7.00 uur buiten, het was koud en mistig. Het eerste stuk heb ik over de weg gelopen dit ging sneller en minder up en down.

Het was een heerlijke rustige morgen en dat natuurlijk omdat het zondag was daarnaast deed de zon verwoede pogingen om door de mist heen te komen wat uiteindelijk natuurlijk wel lukte. Omdat ik nu weer tegen de route in loop kom je toch wel veel wandelaars tegen en of dit nu allemaal pelgrims zijn weet ik niet maar vandaag was de meest gehoorde groet Bon Camino!

Vanmorgen was het mistig en nevelig en dan zag je de mensen soms vrij laat echt aankomen, natuurlijk je ziet wel schimmen maar als ze langzaam naderen komen de contouren beter in het zicht. Zo liep ik tegen de zon in op een bospad en in de verte zag en hoorde ik een man aankomen die er duidelijk zin n had. Flinke tred in de benen en hij liep te zingen. Ik hoorde hem eerder dan dat ik hem zag maar hij verscheen als een schim uit de mist met de zon in de rug. Ik vond het zo'n mooi tafereel dat ik er een foto van heb gemaakt en toen hij mij wilde passeren sprak ik hem aan. Ik liet hem de foto's zien en hij wilde die ook wel hebben. Dan is een functie als Air Drop erg makkelijk!

In Negreira weer ontbeten en mijn blog van gisteren geschreven maar het uploaden ging niet goed waardoor de helft van het verslag bij jullie eerder op de dag is beland. In Negreira werd op het moment dat ik daar aan kwam een zondags markt opgetuigd en er waren in het restaurant een aantal marktkooplieden. Een man sprak mij aan waar ik vandaan kwam en dat in het Engels! "Uit Nederland" en dat was voor hem een mooi excuus om bij mij te komen zitten en uitgebreid zijn verhaal te doen over zijn ervaringen met Nederland. Toch wel weer leuk zo'n onverwachte ontmoeting!
Ook vandaag alleen gelopen maar omdat er toch niemand op mij wacht mijn gemak ervan genomen🤪.
Bij Ponte Maceira uitgebreid de tijd genomen om dit natuurschoon tot mij door te laten dringen. Het geluid van constant stromend water is zeer rustgevend en zeker in zo'n prachtige omgeving.
Uiteindelijk moet er natuurlijk wel weer gelopen worden dus de vaart er maar in voor de laatste 4 uur.
Als je Santiago vanuit het westen nadert is dit eigenlijk een veel mooiere benadering. Je staat op een heuvel en je hebt fantastisch uitzicht op de stad maar daar vier bovenuit de torens van de kathedraal. Ook hier heb ik even mijn momentje genomen want in de stad is het weer druk met pelgrims en veel toeristen.
Uiteindelijk betreed je toch het plein en als je zoals ik alleen loop dan is dat wel anders dan wanneer je het gevoel kan delen met medelopers.
Natuurlijk zijn er altijd wel mensen die van jou een foto willen maken dus zit wel snor maar je gevoel delen is er niet bij.
Na de eerste indrukken verwerkt te hebben tijd voor een welverdiende Clara en even met Willy gebeld om te vertellen dat de missie is volbracht.
Ook nu verblijf ik weer in het Hospederia san Martin Pinario voor maar €25.= per nacht, ik heb er ook gegeten, het bekende pelgrimsmenu voor €11,= naar wel inclusief 1 fles water en 1 fles wijn. Helaas mag de fles niet mee naar de kamer maar een glas vol wijn mag wel. Ik dus met 2 volle glazen naar de kamer en deze hier neergezet en ben de stad weer even ingegaan.
Op het plein ondernemer de arcades speelde een Galiciaanse muziekgroep muziek wat erg aanstekelijk was. Erg gezellig
Nu alweer een nieuwe dag is dit mijn laatste Spaanse bijdrage, morgen weer op huis aan
Vandaag weer 33 km gelopen

Camino 2019

Foto's van de Dag

Dag 22: Santiago - Zaandam