Weer echt op huis aan!

Dag 22: Santiago - Zaandam

Op weg naar huis

maandag 20 mei 2019, Zaandam, Nederland

Vandaag weer op huis aan.
Rond 8.15uur stond ik bij het pelgrimsbureau om mijn Compostela weer op te halen. Vorige week om deze tijd stonden er ongeveer 10 mensen, nu weer een hele rij en ik kon achter aansluiten.
Het heeft 5 kwartier geduurd eer ik mijn Compostela kreeg. Helaas niet van Santiago-Finisterra-Muxia-Finisterra maar alleen vanaf Muxia naar Santiago. Zij gaan er vanuit dat je in deze plaatsen al een certificaat gehad hebt.
Terug naar het hospital voor mijn ontbijt en snel mijn rugzak inpakken.
Ik zou nog de telefoon van de Duitser afgeven in de Hollandse huiskamer, dom als ik was had ik deze de eerste keer niet meegenomen. Had me een loopje bespaard
Meteen door naar het Plaza de Galicia waar de bus vertrek voor een rit van 20 minuten naar het vliegveld van Santiago.
Gelijk op alle vliegvelden ook hier beveiliging maar dan wel weer op zijn Spaans wat toch relaxter gaat dan op Schiphol
Een vliegtuig vol Hollanders dus is dat de taal die je nu hoort.
Hier ontmoette ik ook Fabian weer de jongen met wie ik Hospital een gezellige avond heb gehad en die ook in onze buurt woont
Het vliegtuig heeft vertraging en vertrek ruim 15 minuten later.
Ik zag net mij rugzak naar binnen glijden dus die komt in ieder geval aan op Schiphol.
De vlucht verliep probleemloos, mooie Airbus 320 van Vueling, lekker gelezen, ogen dicht gedaan en voor je het weet zijn de 2,5 uur om.
Op Schiphol natuurlijk weer even wachten op de rugzak maar bij het betreden van de ontvangstruimte stonden naar Willy, Daniëlle ook Christiaan & Benjamin, wat een verrassing. Dat had ik helemaal niet verwacht dus de verrassing was des te groter!
Weer thuis natuurlijk de verhalen die zij nog niet gelezen hadden. Daniëlle en gezin bleef eten dus dat was meteen weer in het gareel en in actie.
In de avond de rugzak natuurlijk geleegd en meteen een beetje opgeruimd. In de loop van de aankomende dagen maar eens de honderden foto's gaan sorteren en filmpjes gaan bekijken van deze reis. Gaan weer veel uren in zitten om er een mooi fotoboek van te maken.
Maar ach, tijd is wat ik nu heb uiteindelijk ben ik nu echt gepensioneerd!
Willy had al vrij snel na mijn vertrek aangegeven dat de afvoer van de wasbak in de badkamer was verstopt en dat haar initiatieven geen effect hadden gesorteerd. Ik ben bijna 1,5 uur bezig geweest om de boel weer open te krijgen en het is me helaas niet gelukt.
Mooie overgang van pelgrim weer naar "klusjesman".
Het was weer een mooie Camino met veel contacten.
Hoeveel kilometer ik nu totaal afgelegd heb weet ik op dit moment nog niet.
En voor volgend jaar? In ieder geval wel weer lopen maar welke is nu open!
Ik heb de reacties die ik van de volgers heb gekregen als heel erg leuk ervaren en het is wekelijk stimulerend als je dat leest!
Dank allen hiervoor!

Camino 2019

Hoe verder?